Nieuws energieagenda

 • Samen op weg naar een energieneutraal Schouwen-Duiveland in 2040

  Op 21 december 2017 stelde de gemeenteraad de eerste eilandelijke energieagenda vast. Het einddoel is energieneutraal te zijn in 2040. Dat wil zeggen dat binnen de gemeentegrenzen evenveel duurzame energie opgewekt wordt als dat er voor het totale energiegebruik binnen de gemeentegrenzen nodig is. De vastgestelde energieagenda 2018 - 2023 bestaat uit 2 delen.
  Lees verder...
 • Veel belangstelling voor verduurzamen monumenten

  Op 6 februari organiseerden het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland en Gemeente Schouwen-Duiveland een gezamenlijke informatieavond in de Burgerzaal. De avond was een succes. Ruim 100 eigenaren van monumentenpanden lieten zich vertellen hoe zij hun monument duurzamer kunnen maken. Gemeente Schouwen-Duiveland startte samen met gemeenten Middelburg en Veere, de Monumentenwacht, de Hogeschool Zeeland (HZ) en bedrijfsleven het project Duurzame Monumen...
  Lees verder...
 • Terugblik op de Energiemarkt 2017

  Op zaterdag 7 oktober 2017 is er een energiemarkt geweest in het gemeentehuis.Naast informatiemarkt waren er ook 5 lezingen; over warmtepompen, isoleren van de woning, project duurzame monumenten en postcoderoosprojecten. Daarnaast hield de Gemeente een presentatie over haar eigen energiebeleid en de weg die we de komende 5 jaar hiervoor gaan volgen (energieagenda 2018-2023)
  Lees verder...
 • Denkt en doet u mee!.... De eerste eilandelijke energieagenda 2018-2023 ligt tot en met 13 oktober ter inzage.

  De eerste eilandelijke energieagenda 2018-2023 ligt tot en met 13 oktober ter inzage. We horen uw mening graag.
  Lees verder...