Welkom! 

Op deze website kunt u in 2017 en 2018 meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. Over welke onderwerpen hebben we het? Vanaf het voorjaar 2017 zijn we begonnen met de omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘visie Toerisme’, In de loop van 2017 zal daar de ‘Energieagenda aan toegevoegd worden. Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo wordt de Toeristische visie in co-productie met de toeristische belangenorganisaties zoals de Recron, de Hiswa etc. opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.

 

Vaste gast: onbekend maar belangrijk voor Zeeland

Zeeland telt zo’n 113.000 vaste gasten: gasten met hun eigen vakantieaccommodatie in Zeeland. Ter vergelijking: dit is bijna 30% van de reguliere Zeeuwse bevolking. Jaarlijks brengen deze gasten 5,8 miljoen overnachtingen door in hun stacaravan, op de seizoensplaats, in de tweede woning of op hun boot. Ter vergelijking: in toeristische accommodaties telde CBS 10,1 miljoen overnachtingen in 2016; vaste gasten zorgen dus voor een enorme hoeveelheid extra vakantienachten. Toch worden ze door beleidsmakers, onderzoekers en marketeers vaak vergeten. Juist daarom onderzocht Kenniscentrum Kusttoerisme afgelopen jaar in samenwerking met ondernemers en overheden de vaste gasten in Zeeland.

U kunt de uitkomst van het onderzoek bekijken via: https://toekomsttoerismeschouwen-duiveland.nl/achtergronden_toerisme.

 

Deel

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom 'De omgevingsvisie buitengebied' en 'De toekomst van toerisme' Schouwen-Duiveland

meld je dan hier aan!